Wim Regelt

Wim Schouten zoekt naar dat ene kansje in coronatijd: ‘Ik ga geen uitdaging uit de weg’

VALBURG / ANDELST – In coronatijd een nieuw horecabedrijf opzetten, is een gewaagde stap. Toch zag Wim Schouten (46) uit Valburg tijdens de lockdown juist een gat in de markt: het organiseren van thuisfeestjes en partijen op locatie.

Danique Maas 28-08-20, 13:27

En toen kwam die laatste persconferentie. ,,Geen thuisfeestjes of grotere bijeenkomsten. Een half uur later belde de eerste klant al om haar bruiloft af te zeggen.”

Inmiddels is Schouten in gesprek met meerdere locaties. ,,Heel jammer dat net die kans waar ik me op richt nu afgeraden worden. Maar als ondernemer denk ik in kansen en ik ga geen uitdaging uit de weg. Mensen hebben zoveel ellende gehad, ik wil ze laten ontspannen. Even geen stress.”

Zo is de geboren Betuwenaar telkens aan het zoeken naar mogelijkheden. Hij heeft zich de afgelopen maanden flink verdiept in het coronaproof organiseren van feestjes en evenementen. Met ruim dertig jaar horeca-ervaring – van kok tot bedrijfsleider en barman – was het nu tijd om een eigen onderneming op te richten.

Onbezorgd genieten

Zijn baan als evenementenplanner bij ZZ Partytotaal in Ochten raakte hij in april kwijt, een direct gevolg van de coronamaatregelen. ,,Toen ging ik nadenken: wat wil ik nou echt? Ik heb al zoveel gedaan, maar het liefst organiseer en regel ik dingen. Mensen een mooie ervaring laten beleven, in de watten leggen. Een feest of evenement waarbij ze onbezorgd kunnen genieten en de gasten geen risico lopen.”

Desinfecterende middelen, looproutes en duidelijk wegwijzering, ventilatie in tenten, een uitgekiende variatie in hoog en laag meubilair en vooral geen statafels. ,,Dat werkt niet met 1,5 meter, mensen gaan dan toch bij elkaar hangen.”

Overal kent hij mensen

Maar ook: geen dansvloer creëren of een plek die daarvoor dienst kan doen. ,,Dan maak je het te lastig. Ik zorg dat de opdrachtgever niet op hoeft te letten of gasten de regels naleven. Op de dag zelf is er iemand die dit in de gaten houdt. Niet als een politieagent, maar vriendelijk en behulpzaam.”

Schouten schreef een businessplan en begon met het benaderen van mensen uit zijn ‘ontiegelijke netwerk’, na al die tijd in de horeca een schat aan contacten. Mensen uit het gebied waar hij opgroeide en in veel horecazaken werkte, zoals Watergoed in Valburg en het Oosterhoutse Mona’s Eten en Drinken. Meubels, partytenten, entertainment, catering en muziek: overal kent hij wel mensen.

Van A tot Z

De klant bij Wim Regelt, zoals hij zijn bedrijf noemt, alles op één centraal punt: bij Schouten. Hij verzorgt het event van A tot Z.

,,Wim regelt het, de naam zegt het natuurlijk al. Sinds ik afgelopen week bekend maakte dat ik dit bedrijf start, krijg ik ontzettend veel reacties. Van mensen die me alle succes wensen, maar het ook een gedurfde zet vinden in deze voor de horeca zware tijden. Van kleine feestjes zoals een verjaardag of tuinparty tot grootse bedrijfsevenementen voor duizend gasten. En alles ertussen in. Als de ruimte het toelaat, is er in principe geen max wat betreft aantal bezoekers.”

De bruiloft voor 28 gasten in Elst, die een half uur na de persconferentie werd gecanceld, heeft nog geen nieuwe datum. Het bruidspaar wacht af hoe corona zich ontwikkelt en hoopt op spoedige versoepelingen.

Schouten: ,,Dat begrijp ik heel goed, zelf koester ik die hoop natuurlijk ook. En het is zeker wat lastiger geworden na de laatste persconferentie. Toch ben ik er van overtuigd dat ik ook nu op een veilige, verantwoorde manier mooie feesten kan neerzetten.”

 

 

Close
Close
Winkelwagen